Beerpong játékszabályzat

KÉRJÜK, HOGY A SZABÁLYZATOT FIGYELMESEN OLVASD EL, ÉS CSAK AKKOR VEGYÉL RÉSZT A JÁTÉKBAN, HA AZ ITT LEÍRTAKKAL EGYETÉRTESZ.

 1. A játék kezdete
  Egy játék során 2-2 fős csapatok mérkőznek meg egymás ellen. A játék kezdete előtt 3 dobásos pontszerzéssel döntik el a játékosok, hogy melyik csapat kezd. Ezek a körök nem tartoznak bele a játék menetébe, a dobások nem védhetőek, a játékosok szemkontaktust tartanak a dobások során. Az a csapat kezdheti a játékot, amelyiknek a labdája előbb ér folyadékot. Ha nem történt pontszerzés, kő-papír-ollóval kötelesek eldönteni a kezdést.

 2. Mérkőzés időtartama
  Szervezői döntés alapján egy-egy mérkőzés addig tart, amíg a biztosított poharak el nem fogynak. Játék maximális időkorlátja 30 perc.

 3. Játék menete
  10-10 poharat piramis alakzatban kötelesek kezdésnél felállítani a játékosok a két térfélen. Minden körnél egyszerre csak egy játékos dobhat. Amennyiben a labda folyadékot ért az ellenfél oldalán, azt kötelesek meginni és a poharat félre rakni. A labda dobás zavarható, de nem védhető ki. Amennyiben pattintott a dobás, a labda kivédhető.
  A mérkőzésnek vége, ha az ellenfél összes poharát sikerült az egyik csapatnak levetetnie. Amennyiben 1-1 pohár maradt mind a két térfélen “hirtelen halál” alapján hirdetünk győztest. Hirtelen halál: Minden térfélen 1-1 játékos felváltva próbálja az ellenfél poharába repíteni a labdáját.

 4. Rendezés
  Rendezés kérhető az ellenféltől, ha már “hézagos” a térfelén lévő piramis, ezt játékonként 1x teheti meg. A poharaknak érinteniük kell egymást.

 5. Etikett
  Játékos etikett
  Játékos: az a 2-2 fő, akik egymás ellen játszanak. A játék során a kulturált, verbális zavarás megengedett, amíg ezt az ellenfél eltűri és nem jelzi a játékot lebonyolító szervezőknek. A játék lényege, hogy jól érezze magát minden játékos és az eseményen résztvevő. Amennyiben a szervező felszólítja az ellenfelet, hogy változtasson a játék stratégiáján, ennek ellenére folytatja az ellenfele bosszantását, ezesetben a csapat kizárható a játékból. Minden játékban résztvevőtől a szervezők elvárják a sportszerűség szellemiségét, hogy a legjobb játékélményben lehessen részük. Esetleges kérdéses helyzetben a játékosok kötelesek a szervezők véleményét kikérni, az ő döntését elfogadni. A végső döntést minden esetben a szervező hozza meg.

  Nézői etikett
  Néző: minden olyan megfigyelő, szurkoló aki az eseményen résztvesz. A játék során a nézőnek engedett a kulturált izgalom, szurkolás kifejezése. A szervezők elvárják a nézőktől, hogy a kedvelt csapat szurkolása ne menjen át ellenséges érzelem kinyilvánítás felé vagy hasson indulataival az ellenfél csapatára. Minden csapattal és a szervezőkkel szemben tartsák meg a tiszteletet. Amennyiben a néző magatartása miatt felszólításra kerül és nem változtat rajta, a szervező közbeléphet.

 6. Szankciók
  Amennyiben a szervezők vagy a szervezők munkáját segítő biztonsági szakemberek úgy vélik, hogy a játékos vagy a néző magatartása a rendezvénynek illetve a szabályoknak nem megfelelő, úgy a rendezvényről kitiltható. Ide értendő a későbbiekben megrendezett események is.

 7. Pattintás vagy pattanás?
  Pattintás: szándékkal történő cselekedet, mikor a játékos olyan dobást tesz, ahol valamilyen felületről az ellenfél poharába belepattintja a labdáját. Pattintás során az ellenfélnek 2 poharat kell eltávolítania az asztalról – egyik az lesz amelyikbe a labdát pattintották a másik választható.
  Pattanás: szándék nélkül történő cselekedet. Pl: pohár széléről felpattant labda.

 8. Labda kivédése
  Megengedett kivédések: fújás, zavarás, elütés. Pattintás során lehet elütni és zavarni, fújni csak akkor, ha a pohár pereméhez ért a labda. Ívelt dobásnál csak a zavarás engedett, a labdába bele érni nem szabályos. Amennyiben játékos kezéhez ért az ellenfél labdája, a szervező dönt a pohár levételről.

 9. Nyeremények
  Az első helyezett csapata egy darab 0,7l-es Finlandiát kap ajándékba. A második helyezett egy kancsó Aquarium koktélt (összetevők: vodka, fehér rum, blue caracao, sárgadinnye szirup, narancslé) kap ajándékba. A harmadik helyezett csapata 2 üveg Molnár borból választhat (Irsai Olivér vagy Rozé ízekben). A nyereményeket az üzletből elvinni nem lehet, helyben fogyasztáshoz kötött.
  A nyeremények nem átruházhatóak, nem vehetőek át később, bármilyen további értékesítésbe nem vonható.